top of page
Vår Historik

Rehab Center grundades år 1984, för att erbjuda företag och serviceproducenter sakkunniga fysikaliska tjänster. Skärgårdsföretaget Rehab Center är ett fysioterapi och friskvårdsföretag som ser sin mission att ge kunderna god hälsa och välbefinnande. Verksamheten fokuserar sig, tillsammans med kundföretaget, på deras individuella system- och serviceutveckling.

 

VD och specialfysioterapeut Gunnevi Vesterlund, kan verkligen anses vara en professionell yrkesutövare inom rehabiliteringsbranschen. Hon har mer än 30 års erfarenhet av såväl kommunala som privata rehabiliteringsanstalter och har dessutom fungerat som konsult vid olika rehabiliteringsanskaffningar både i Finland och utomlands, bl.a. på Teneriffa och i Österrike.

 

År 1984 grundade Gunnevi Vesterlund en egen fysikalisk vårdanstalt i Kimito, Kimitoöns Fysioterapi, år 1988 byttes namnet ut till Fysio Center Oy Ab i samband med att företaget blev aktiebolag. Från och med år 1991 har företagets officiella namn varit Zembla Oy Ab, och marknadsföringsnamnet Rehab Center togs i bruk år 1994.

 

Rehab Centers huvudsakliga arbetspunkt finns på Kimitoön, i Kimito Centrum i Arkadiahuset. Där hittar man bland annat en välutrustad konditionssal och ledd gruppgymnastik. Våra andra mottagningar ligger i Dalsbruk och Västanfjärd. Det är en vida spridd kundkrets, både året runt- och fritidsboende på Kimitoön samt i kommunerna runt omkring, som njuter av Rehab Centers breda utbud. Vi är ett väldigt rörligt team och erbjuder även våra rehabiliteringstjänster ute i skärgården på Brändö och som hembesök, dessa tjänster har varit omtyckta av våra kunder. De långa avstånden och skärgårdens annorlunda förhållanden är både krävande och utmanande, därför har Rehab Center sedan år 2006 medverkat i InnoELLI-projektet där bl.a. pilotering av videotelefoner för rehabilitering är aktuellt.

 

Vi är ett glatt team med mångårig, mångsidig och seriös utbildning inom hälso- och rekreations-branschen. Företagets kunniga personal, som består av specialiserade fysioterapeuter, kosmetolog, fotvårdare, konditionsskötare och massörer, sköter även mer krävande fysikaliska problem och gör hembesök vid behov. Från vår hälso- och friskvårdsmeny kan vi bl.a. erbjuda fysikaliska behandlingar,akupunktur, konditionsträning individuellt eller i grupp, kosmetolog- och fotvårdstjänster och läkarmottagning. Till Rehab Center kan man komma både med eller utan läkarremiss.

Wellness-behandlingar är en annan form av tjänster i Rehab Center. År 2006 anlades en fast tjänst inom wellness-braschen. Vi satsar nuförtiden förutom på de traditionella fysikaliska behandlingarna även på olika nya wellness-behandlingar. Utbudet utvidgas i takt med att intresset ökar: Alternativa vårdar så som Aromamassage, Hot Stone Terapi,  Örtterapier och Indisk Huvudmassage ökar märkbart i popularitet, de ger välbefinnande, energi och lägger en välbehövlig guldkant på vardagen.

bottom of page